Antti Vehviläinen

Antti Vehviläinen
Diplomi-insinööri
Tutkinto-ohjelma: Informaatioverkostot
Pääaine: Mediatekniikka
Opiskeluaika: 2000–2006

1. Miksi halusit pienenä?

En muista, että pienenä olisi ollut mitään selkeää haaveammattia. Olin kiinnostunut kivistä ja dinosauruksista.

2. Mitä opiskelit lukiossa?

Luin tylsästi vain pitkää fysiikkaa ja saksaa. Olisin halunnut lukea myös psykologiaa, mutta tuppulukiossamme psykan tunnit menivät aina fysiikan kanssa päällekkäin, joten se jäi.

3. Mikä sai sinut hakemaan infolle?

Hain ensimmäisenä vuonna tietotekniikkaa lukemaan, koska hakiessani en muista edes ikinä kuulleeni infosta. Vuoden opiskeltuani hain uudelleen "tavallisen" haun kautta infolle. Tämä oli siksi, koska infon opinnot vaikuttivat kiinnostavimmalta ja konsepti oli silloin "seksikäs". Pienryhmämäiset opinnot houkuttivat. Pakko myöntää, että jotain tekemistä hakemisen kanssa oli myös 50/50-sukupuolijaolla...

4. Mistä olit kiinnostunut eniten tullessasi infolle?

Tytöistä, eiku... "Ei-TKK-maisista aineista", kuten estetiikka jne.

5. Onko tuo muuttunut opintojen myötä jollain tavalla?

Ehkäpä, en sitten kuitenkaan ihan kamalasti innostunut esim. viestinnän ylimääräisestä opiskelusta ja estetiikkakin oli suhteellisen tylsä kurssi loppujen lopuksi. Kiinnostus teknisiin opintoihin on ehkä kasvanut opintojen myötä. Ehkäpä kuitenkin jos jotain voisin muuttaa opinnoissani, niin olisin tehnyt jonkun tuta-sivuaineen tai jonkun muun ei-teknisen sivuaineen. Nyt opintoni olivat aika pitkälti "tikkipitoiset", ellei perusopintojen humaaneja kursseja lasketa.

6. Mikä on ollut hyödyllisintä/hauskinta/parasta/hienointa?

Ehdottomasti hyödyllisintä ovat olleet ryhmätyöt, ja ne on usein olleet myös hauskimpia. Niissä oppii eniten sitä, mitä työelämässä vaaditaan. Vaikka ihmisiä onkin erilaisia, toiset tykkää muhkummasta ja toiset tykkää tehdä enemmän itse, niin silti työelämän perusvaatimus nykyään on, että pystyy toimimaan ryhmässä.

7. Mitä pääaineen opintoihisi kuului?

Pääaineeni oli mediatekniikka ja se oli aika sillisalaatti. Siihen kuului semanttista webiä, tietokonegrafiikkaa, kirjoittamista, ohjelmoimista ja multimediatekniikkaa.

8. Millaisia työtehtäviä olet tehnyt?

Oikeastaan koko opintojeni ajan olen tehnyt ohjelmointihommia opiskelujen ohessa. Ne ovat olleet kiinnostavia, ja luulen että se myös osaltaan ohjasi opintojani aika tekniseen suuntaan. Ensimmäinen vakituinen työ Accenturella on myös ohjelmistoasiantuntijana toimimista. Toistaiseksi siinä työtehtävät ovat olleet melko samankaltaisia kuin mitä opiskelujen aikaisissa osa-aikatehtävissä. Tavoitteena on toki pikkuhiljaa siirtyä enemmän suunnittelutehtäviin, "ottaa kädet pois syvältä mudasta".

9. Millaisia taitoja olet tehtävissä tarvinnut ja mistä olet ne saanut?

Joka paikassa pitää tulla ihmisten kanssa toimeen ja tehdä tiimeissä työtä, ja katson, että infon opinnot kouluttavat hyvin tähän. Itse "kovat taidot" olen oikeastaan saanut työelämästä, toki infoon kuuluvat ohjelmointikurssit ovat antanteet jotain.

10. Mikä yhdistää infolaisia?

Hmm.. tjaa... en tiedä! Sosiaalisuus?

11. Mitkä ovat tulevaisuudensuunnitelmasi?

Minulla ei ole selkeää urasuunnitelmaa vielä toistakseksi. Oikeastaan suunnitelmani seuraavalle 5–10 vuodelle on pysyä terveenä, nauttia töistä ja olla onnellinen.


[Sivun alkuun]