Opiskelijat kertovat | |
Markus Berg | |
Henna Kärkkäinen | |
Kirsti Vettenranta | |
Antti Vehviläinen | |
Opinnot | |
Valmistuneet | |
Opiskelijavalinta |
1. Miksi halusit pienenä?
Uutistenlukijaksi, mielellään Urheiluruudun puolelle. Ville Klingaksi.
2. Mitä opiskelit lukiossa?
Kaverin isä (DI) totesi lukion alussa, että kyllä vaan sitä matikkaa ja fysiikkaa kannattaa lukea, niistä on hyötyä. Niin siinä kävi sitten, enkä paljoa muuta valinnaista lukenut. Jotain maantietoa vähäsen. Psykaa olis ollu kiva lukea vähän enemmän. Saksan jaksoin loppuun asti...
3. Mikä sai sinut hakemaan infolle?
Kun sitä fysiikkaa ja matikkaa oli tullut luettua, ei oppaassa nimeltä Yliopisto- opinnot (tai vast.) ollut montaa sivua tarjota vaihtoehtoja. Siellä kuitenkin oli (erään aukeaman oikeanpuoleisen sivun vasemmanpuoleisen palstan keskellä) kappale uudesta informaatioverkostojen koulutusohjelmasta. Koska humaanius ja ihmiset ovat aina olleet vähintäänkin yhtä lähellä sydäntä kuin tekniikka, info vaikutti täysin oikealta minulle. En ollut väärässä.
4. Mistä olit kiinnostunut eniten tullessasi infolle?
Vuoden opiskeltuani muualla TKK:lla tiesin jo jonkin verran opintokuvioista ja jopa opiskelusta infolla. Ehkä siksi tullessani infolle minua suureksi yllätyksekseni kiinnostivat eniten muut infolaiset. Infolaiset olivat erilaisia, mutta kuitenkin niin samanlaisia kuin minä (tai se, jonkalainen tahtoisin olla). Se tie vei minut mennessään, eikä se kaduta. (Opintojen kannalta minua edelleen kiinnosti se kliseinen ja hypetetty, mutta olemassa oleva, maailma ihmisten ja insinöörien välillä.)
5. Onko tuo muuttunut opintojen myötä jollain tavalla?
(Opiskelun ulkopuolinen puoli ei ole, paitsi että jossain vaiheessa olen ymmärtänyt, että opiskelu on sittenkin se asia, miksi täällä ollaan. Ihmiset ovat yhä ihmeellisiä. Olen todennäköisesti oppinut heiltä enemmän kuin koululta.) Kiinnostukseni opiskeltavien asioiden tarkoitusta kohtaan ei juurikaan ole muuttunut, mutta käytännön tie sitä kohti on hieman selkiytynyt. Tekniikka kehittyy suurta kansaa nopeammin, eikä itsekään tiedä miksi tai minne. Minua kiinnostaa nyt eniten se, että miksi ja minne.
6. Mikä on ollut hyödyllisintä/hauskinta/parasta/hienointa?
Hyödyllisintä on elää siinä konsensuksessa, että tekniikkakin on ihmisiä varten. Vaikkei sitä kursseilla kerrottaisikaan, se näkökulma on luultavasti (lähtökohtaisestikin?) paremmin infolaisten mielissä verrattuna muilla kurssilla istujiin.
7. Millaisia työtehtäviä olet tehnyt?
Kesäisin, aivan opiskelun alussa täysin alaan liittymätöntä vuokratyötä suuressa it-alan firmassa. Studio 3 -kurssin myötä sain työpaikan tekniseen asiakastukeen yrityksessä, jolle olimme tehneet töitä kurssin puitteissa. Sen jälkeen ohjelmistotuotannon pohjamudista (toivottavasti) nousua varsin suuressa ja arvostetussa suomalaisessa matkaviestinpuljussa. Opiskelun ohella alun järjestyksenvalvonnasta ruutugrafiikan näyttämiseen suorissa urheilu- ja viihde-tv-lähetyksissä.
8. Millaisia taitoja olet tehtävissä tarvinnut ja mistä olet ne saanut?
Sosiaaliset taidot on opittu elämän koulusta, hyvä sellainen on Athene. Perustietoja parempi it-osaaminen on mahdollistanut televisiotyöt sekä Nokia-paikan. Suurin osa töissä tarvittavista taidoista on tullut opeteltua töissä.
9. Mikä yhdistää infolaisia?
Jos oikein syvältä kaivaa, sanoisin että halu mielekkääseen tulevaisuuteen. Sellaiseen, jossa työtä ei tehdä ainoastaan rahan vuoksi tai kiinnostuksesta tekniikkaan. Sellaiseen, jossa kiinnostuksen ihmisiä kohtaan ei tarvitse vähentyä, vaan voi tehdä omilla keinoillaan jotain edes melkein yleishyödyllistä. Jokin outo pala lämpöä kylmässä DI-maailmassa. Sosiaalisuus.
10. Mitkä ovat tulevaisuudensuunnitelmasi?
Otan opiskelun työstä, valmistun ja etsin työpaikan, jossa voin tehdä jotain, jolla on merkitystä.